מהי פסיכופתולוגיה בגיל הינקות?

דר' מירי קרן

על המרצה

דר׳ מירי קרן נולדה בפריז, צרפת והיגרה לישראל בשנת 1970. דר׳ קרן היא בוגרת בית הספר לרפואה בן גוריון (1975-1981). דר׳ קרן התמחתה בפסיכיאטריה לגיל ההתבגרות באוניברסיטת תל אביב, שלוחת סאקלר, ביה"ס לרפואה ומיד לאחר מכן שהתה שנתיים באוניברסיטת בראון (ארה"ב) בכדי לקבל מלגת פסיכיאטריה לתינוקות (1993-1995). מאז 1996 ועד יוני 2020, משמשת כמנהלת היחידה לבריאות הנפש לתינוקות בקהילה, המקושרת עם המרכז לבריאות הנפש גהה בפתח-תקווה, שהיה היחידה הראשונה לפסיכיאטריה לתינוקות בקהילה. מאז ה -1 ביולי 2020, משמשת כיועצת קלינית ומחקר באוניברסיטת בר אילן שלו שלוחה בצפון הארץ, במרכז בית איזי שפירא לתינוקות ופעוטות נכים וגם במכללה הרב תחומית להרצליה לתינוקות. בין השנים 1996-2006 פיקחה על הפרויקט הלאומי הישראלי של יישום יחידות בריאות הנפש לתינוקות / פעוטות, בחסות משותפת של משרד הבריאות וקרן סקטה-רש"י. כמו כן, כיהנה קרן כנשיאת האיגוד העולמי לבריאות הנפש התינוקות (2012-2016) וכיום היא נשיאה לשעבר ונשיאת כבוד של שלוחת ישראלWAIMH  ויו"ר האגודה העולמית לפסיכיאטריה במחלקת בריאות  הנפש בטרום לידה ותינוקות. התפקיד האקדמי של ד"ר קרן הינו  עוזרת פרופסור קליני במחלקה לפסיכיאטריה לילדים ולמתבגרים בבית הספר לרפואה בתל-אביב סאקלר, ראש קורס תואר שני בפסיכיאטריה לתינוקות בבית הספר לרפואה בתל-אביב סאקלר, יועצת בינלאומית בוועדת המערכת של כתב העת לבריאות הנפש לתינוקות וחברה במיון האבחון והתיקון העולמי לגיל הרך. בנוסף לימדה דר׳ קרן כפרופסור אורח באוניברסיטת ולנסיה (ספרד), בתוכנית הבינלאומית לפסיכולוגיה לגיל הרך, בחסות AEPEA והיא לוקחת חלק בפרויקטים מקצועיים ברשות הישראלית-פלסטינית.

תוכן ההרצאה

בהרצאה נתחיל בהגדרת הבריאות הנפשית בגיל הינקות, וממנה נצא להבנת המושג פסיכופתולוגיה בגיל הינקות. נדון בגורמי סיכון וגורמי חוסן בתינוק ובסביבתו, ויחסי הגומלין ביניהם ונציג את המודל ה transactional של ההתפתחות הנורמלית והאבנורמלית. בעזרת דוגמאות קליניות קצרות, נבין מהם התסמינים המופיעים בגיל כה צעיר, ומה הדרך האינטגרטיבית להבין אותם בקונטקסט של התינוק. בין היתר נציג את הרציונל ואופן השימוש בסיווג של הפרעות בחמש השנים הראשונות לחיים (ה DC0-5). לבסוף נציין בקצרה, וככל שהזמן יאפשר, סוגים שונים של התערבות טיפולית.